Technikám

Fehér és sötétbarna, már-már feketébe hajló kőagyaggal dolgozom. Tárgyaimat nagyobb részt korongolom, kisebb hányadukat lapokból állítom össze.

A feketére égő agyagot használom a lapedényeimhez, ez a „háttér”, melyen a máz a festék, és a mázvastagsággal játszva hívok elő különböző színeket. Így fordulhat elő, hogy egy-egy edényen egyszerre van jelen a mély türkiz és a fáradt szürkéskék szín is. Ennek köszönhető az is, hogy ezek a tárgyak egyszeriek, megismételhetetlenek. Nincs köztük két egyforma darab. Ezt az agyagot használom még bögrék, leveses- vagy müzlis tálakhoz is, előszeretettel karcolva bele őskori díszítéseket.

Fehérre égő kőagyagból elsősorban korongolok. Készülnek így bögrék, leveses tálak, alacsony peremű tányérok az olasz tészták szerelmeseinek, lapostányérok, nagy méretű tálak gyümölcsnek, vagy salátának. Szeretem a sötétebb árnyalatú mázakat, úgy találtam, ezeken nagyon jól mutatnak az ételek.

Edényeim mázatlan felülete felcsiszolt, ezzel az őskori technikával tömörítem és egyben vízhatlanná is teszem a felületüket.